.

Palle's skaldyrs-sandwich

Denne sandwich blev til ved et tilfælde og ud fra de forhåndenværende søms princip.
En god lille mellemmad eller forret. Fortrinlig med et glas hvidvin eller en god øl.

Ingredienser

  • Olivenolie.
  • Rejer (eller krabbekød) .
  • 1 dåse røgede østers.
  • 2 spsk Cajun krydderi. Opskriften findes her
  • Forårsløg - fint skårne (kald det venligst ikke springløg, mens jeg hører det - springløg findes slet ikke, men ordet er blevet hængende hos enkelte supermarkedskæder) .
  • 1 lille grøn peberfrugt, udkernet og fint hakket.
  • 2 fed hvidløg, pressede.
  • 2 spsk friskhakket basilikum eller 1½ tsk tørret.
  • En sjat Worchestersauce.
  • Brød - flækkede ciabattaboller, skiver af durumbrød eller lignende.
    - 1 skive pr. mand - eller hvor sultne folk nu er.

Tilberedning
Pres hvidløgene i olivenolien. Pensl brødet med olien. Sæt brødet i en 225 grader varm ovn i cirka fem minutter.
Udkern og hak peberfrugten. Snit forårsløg fint. Drys rejerne med cajunkrydderiet og svits dem i lidt olie i 1 minut. Tag brødet ud, og læg peberbrugt og forårsløg på brødet Drys med den hakkede basilikum.Sæt brødet i oven igen i cirka 3-4 minutter. Når brødet er klart tages det ud igen. Rejerne lægges på brødet. Svits de røgede østers 1-2 minutter i lidt olie, og læg dem så på brødet.Drys med den hakkede basilikum Velbekomme.

En variant: erstat peberfrugt med fint hakket tomat, hvor kerner og snask er fjernet.