Kylling Etouffé m. basilikum-sauce
Dette er ren guf ...
Ingredienser
-
2 dl olivenolie
-
1 stor kylling, skåret i 8 stykker. Et passende antal stykker kyllingebryst er også anvendeligt og næsten bedre.
-
2 spsk Cajun krydderi.
-
90 g hvedemel.
-
2 store løg, fint hakkede (rødløg anbefales, da de smager bedst)
-
1 stor grøn peberfrugt, udkernet og hakket
-
4-5 store tomater eller 2 dåser flåede tomater, groft hakkede
-
10 fed hvidløg, pressede
-
1 dl tomatpuré
-
3 laurbærblade
-
3 spsk friskhakket basilikum eller 1½ tsk tørret
-
2 spsk lys farin (i en snæver vending kan du bruge melis ell. rørsukker)
-
½ liter hønseboullion
Tilberedning
Opvarm olien på en stor pande. Drys kyllingestykkerne med 1 spsk cajunkrydderi. Blandt melet med resten af cajunkrydderiet i en plasticpose. Put kyllingestykkerne i posen og ryst grundigt. Læg kyllingestykkerne på panden (med skindsiden nedad) og steg 3-4 min. på hver side. Når de er brunede fjernes stykkerne og lægges på fedtsugende papir. Tilsæt løgene. Skru ned for varmen, og tilsæt 2 spsk cajunkrydderi samt laurbærbladene og steg i 5 min. Tilsæt peberfrugten og steg 2 min. Tilsæt tomaterne, skru op for varmen igen, og kog i 1 min. Tilsæt tomatpuré og basilikum og kog i 1 min. Tilsæt hvidlløg og kog igen i 1 min. Rør farinen i, og kog 3 min. Tilsæt evt. mere cajunkrydderi samt boullionen. Kom kyllingestykkerne i og bring det hele i kog. Småkoges uden låg i 25 min. Rør rundt ind i mellem. Fjern laurbærbladene. Serveres med pasta eller ris.
En øl eller to er passende til denne ret.