.

Palle's Cajun Kalkun

Denne ret fandt jeg på af ren frustration over, at kalkunbryst ser så lækkert ud, men smager som at række tungen ud af vinduet. Samtidig gik jeg på strandhugst i en anden opskrift, lagde lidt til og trak lidt fra og vupti: nu fik det fordømte fjerkræ masser af smag.
Retten er krydret, men bestemt ikke af den kaliber, hvor ild og røg står ud af munden på én.

Ingredienser

  • 1 kalkunbryst.
  • ½ grøn peber, fint hakket.
  • 1 stilk blegselleri, fint hakket.
  • 1 løg, helst rødløg (det smager bedre end almindelige løg), finthakket.
  • 3-4 fed hvidløg – eller efter smag – fint hakkede.
  • 2-3 teskeer Cajun krydderi.
  • Olie

Tilberedning
Tænd ovnen, og sæt den på 180 grader.
Sautér grøntsagerne i cirka 5 minutter.
Skær vandret fra siden igennem kalkunbrystet, men ikke helt igennem. Klap kalkunen op. Hæld de sauterede grøntsager over kalkunbrystet. Luk ”låget” på kalkunbrystet. Sur den godt sammen med lidt snor.
Giv kalkunbrystet en god dosis Cajun krydderi. Fordel krydderiet med rund og kærlig hånd ud over kødet.
Brun kalkunen i en sautérpande eller lignende.
Bemærk: højst sandsynligt vil lidt af grøntfoderet havne udenfor det sammensurrede kalkunbryst. Hæld det i panden også.
Nu skal kalkunen i ovnen. Har du brugt en sautérpande, så læg låg på denne eller dæk over med staniol (tætsluttende), og sæt hele molevitten i ovnen. Alternativt kan du bruge et ildfast fad og dække kalkunen med staniol (tætsluttende).
Steg fjerkræet i cirka 50 minutter.
Tag kalkunbrystet ud, og lad det hvile cirka 10 minutter.
Snasket fra sautérpanden/det ildfaste fad fungerer fint som sauce i sig selv eller som fundament for en sauce, du jævner en anelse.
Serveres med pasta eller kartofler samt eventuelt lidt tomatsalat etc.